З початку війни в Україні,  ми були здивовані великою кількістю розповідей від людей, які перебувають у зоні конфлікту, смиренно слухали росіян які виступають проти війни, і дізнатися, що незалежно від часу доби, цілодобова служба оперативного інформування (24/7 Ukraine Sitrep) про події в Україні допомагає нам розібратися із вторгненням та його світовим впливом.

Ми вдячні що в цей час, ми стали місцем зустрічі для людей з усього світу; але ми також знаємо, що зараз стає ще важливішим пам'ятати про свою присутність в Інтернеті і чим ви там ділитесь.

Сьогодні ми запускаємо функцію налаштування захищеного профілю, завдяки якій ваш повний профіль буде доступний лише тим людям, яких ви схвалили. Ось як це працює:

  • Зайдіть в налаштування ⚙️ і виберіть «‎Захищений профіль»‎.
  • Це дозволить вам схвалити своїх підписників
  • Тільки ваші підписники зможуть бачити кімнати, клуби та повтори у вашому профілі
  • Це також зробить вас менш помітним на Clubhouse платформі загалом. Наприклад, користувачі, яких ви не затвердили як підписників, не зможуть отримувати повідомлення про вашу появу в мережі, і ми не рекомендуємо людям підписуватися на вас.

Ваше ім'я, ім'я користувача, особисті дані та будь-які соціальні аспекти пов’язані з вами,  будуть доступні, і ви зможете оновлювати їх на власний розсуд. Ми завжди хочемо, щоб ви відчували контроль над своєю присутністю на Clubhouse, і в будь-який час ви можете залишити нам відгук або побажання! 📝

Поради щодо забезпечення безпеки у соціальних аудіомережах

Учасники спільноти Clubhouse по всьому світу показують нам наскільки потужним може бути аудіо для підвищення поінформованості про конфлікти. Але в будь-якому випадку, коли ви висловлюєтесь в мережі або поза нею, є ризики. Ми працювали з експертами від Witness, які дали нам кілька порад про те, як ви можете захистити себе та оточуючих вас людей у ​​соціальній аудіомережі під час конфліктів.

  • Будьте обережні з тим, що ви розміщуєте у своєму профілі. Ваша фотографія, ім'я, біографія та посилання на соціальні сайти можуть надати дані про вас. Тому треба уважно ставитися до того, якою інформацією та в якому обсязі ви хочете поділитися у своєму профілі у цей час.
  • Будьте уважні до того, що ви говорите. У випадкових або довгих розмовах, ми іноді втрачаємо пильність і вказуємо місто, в якому ми перебуваємо, назву кафе, поряд з яким ми знаходимося, ім'я брата, власний день народження та багато іншого. Пам'ятайте, що добровільне розкриття інформації про ваше місцезнаходження, оточення та особисте життя може збільшити ймовірність того, що інші люди зможуть визначити де ви знаходитесь або хто ви такі.
  • Будьте обережні з тим, з ким спілкуєтесь: Clubhouse — це динамічне місце, де дуже цікаво знайомитися з новими людьми і знаходити нові кімнати та клуби по мірі того, як ви рухаєтесь коридором. Заводити нових друзів і створювати нові спільноти — це дві з багатьох переваг додатка. Однак у цей час, не поспішайте відповідати на прохання незнайомого користувача або вступати в клуб.
  • Аудіо можна записувати — ми відключили функцію відтворення за замовчуванням для всіх користувачів в Україні (у Росії ця функція вже була відключена за замовчуванням). Якщо ви хочете скористатися цією функцією, не забувайте що розмова стане доступною для інших. Навіть якщо функція відтворення вимкнена, важливо пам'ятати, що ми не можемо контролювати дії користувачів платформи. Вони можуть використовувати сторонні програми, пристрої для запису, зберігання, обміну контентом, або для спілкування без попередньої згоди інших користувачів.
  • Ваш голос є своєрідний ! Голоси є потужними інструментами для соціальних змін та підвищення обізнаності суспільства. Навіть коли ви уважні до того що ви кажете і що ви розмістили у своєму профілі, не забувайте, що ваш голос є унікальним і може бути розпізнавальним.

Ми сподіваємося, що ця інформація буде корисна в для тих, хто хоче використати свій голос, висловитись, або хоче більше контролювати свою присутність в Інтернеті. 🙏